Vrijedni i odlično organizirani volonteri braniteljske udruge Heroji Osijeka uoči Božićnih i Novogodišnjih blagdana, u završnom dijelu projekta akcije #EVONAS ! za 2020.godinu, dostavili su ukupno 50 paketa humanitarne pomoći za obitelji branitelja, invalida, samaca i stradalnika u potrebi.

Božićni humanitarni paketi, koji se sastoje se od tridesetak prehrambenih namirnica, slavonskih autohtonih mesnih proizvoda te higijenskih i dezinfekcijskih sredstava, braniteljima u potrebi uručeni su neposredno na njihove adrese u čak tri županije.

Paketi pomoći hrvatskim ratnim vojnim invalidima, braniteljima, samcima, stradalnicima i njihovim obiteljima, s ciljem ublažavanja posljedica epidemije Covid-19, u povodu Božićnih i Novogodišnjih blagdana, izmamili su osmjehe i donijeli radost u njihove domove.

Posebno nas je dojmila supruga hrabrog branitelja, pripadnika osječke 130. brigade Hrvatske vojske, čija se fotografija sa prve linije bojišta nalazi na mnogobrojnim plakatima, kada je rekla da smo prvi koji smo nakon 30 godina u ime branitelja pozvonili na njihova vrata.

Projekt #EVO NAS ! sufinanciran je sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja i realiziran je u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Osijek.

Ovim projektom još se jednom pokazuju i učvršćuju plemenite vrjednote zajedništva, dobrote i ljubavi hrvatskih branitelja.

Heroji Osijeka tijekom godine, unatoč epidemiji, radili su na nizu projekata, izložbi, sudjelovali na više obljetnica i pružali pomoć potrebitim u vidu dostave lijekova, hrane i drugih potrepština iz donacija i prikupljenih sredstava članova udruge.

Projekt akcija #EVO NAS ! nastavlja se i u 2021.godini i trajati će sve dok postoji potreba uzrokovana protuepidemijskim mjerama.