Zauvijek će živjeti hrvatski ratnici ! 

Vukovar, 18. studeni 2021.

Uz Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i obilježavanje 30. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu vukovarskim su ulicama od Bolnice do Memorijalnog groblja u Koloni sjećanja hodali građani iz cijele Hrvatske i dijaspore iz čitavog svijeta. Miješali su se osjećaji tuge, dostojanstva, ponosa i ljubavi.

Vukovar je za slobodu Hrvatske podnio ogromnu žrtvu. Tijekom 87 dana opsade u Vukovaru je poginulo i nestalo 2717 hrvatskih branitelja i civila, a grad je gotovo sravnjen sa zemljom.

Agresor je u Vukovaru uništavao i ubijao bez milosti, ali nije mogao uništiti sve, nije mogao uništiti hrabrost i duh branitelja i hrvatskih ljudi, koji su bili zajedno u svojoj veličanstvenoj borbi za slobodu.

Hrvati su ujedinjeni i to je bila naša najveća snaga u Domovinskom ratu.

Rat nije uništio hrvatsku povijest, no povijest će zauvijek zapamtiti jesen i zimu 1991.

Vukovar će agresorima zauvijek ostati opomena na njihova nevjerojatna zvjerstva, a svim Hrvatima ponos na herojstvo solidarnost i zajedništvo.

Hvala svim bojovnicima na njihovoj velikoj žrtvi, zauvijek hvala na svakom životu za slobodu jedine nam Domovine. Najviše hvala dragom Bogu na nebu, što je bio uz nas i što smo ’91. zaustavili četnike i JNA nakon okupacije Vukovara u njihovom daljnjem pohodu na čuđenje čitavog svijeta.

In hoc signo vinces / U ovom ćeš znaku pobijediti