HEROJI OSIJEKA OD 19.03. PROVODE AKCIJU #EvoNas ! DEŽURSTVO I DOSTAVA POMOĆI BRANITELJIMA, INVALIDIMA, STRADALNICIMA I NJIHOVIM OBITELJIMA

Predsjedništvo udruge Heroji Osijeka, suočeni sa ozbiljnošću situacije oko epidemije Korona virusa, a sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svezi uvođenja strožih mjera socijalnog distanciranja radi sprječavanja širenja zaraze od 19. ožujka 2020. uvodi dnevno dežurstvo radi psihološkog i socijalnog osnaživanja i pomoći braniteljima, invalidima, stradalnicima i njihovim obiteljima naziva Akcija #EvoNas !

Kako je u gradu Osijeku veliki broj hrvatskih ratnih vojnih invalida, branitelja i stradalnika samaca koji su listom starije životne dobi, a kojima je savjetovano da ne izlaze iz svojih domova i nepotrebno se izlažu mogućnosti zaraze, u svrhu smanjivanja i ublažavanja mogućnosti širenja bolesti, istima ćemo putem volontera udruge omogućiti dostavu lijekova, prehrambenih artikala i higijenskih potrepština, strogo se pridržavajući protuepidemijskih mjera i stroge mjere socijalnog distanciranja.

Akcija #EvoNas ! Heroja Osijeka uz dostavu pomoći u kuće i stanove braniteljima, invalidima i stradalnicima koji su posebno ugroženi zbog bolesti, starije životne dobi, teške socijalno-materijalne situacije, života u samačkim kućanstvima kreće od ponedjeljka 23. ožujka 2020. svakodnevno u vremenu od 9-15 sati iz prostorija kluba udruge, Šetalište Petra Preradovića 3 i trajati će sve dok postoji potreba uzrokovana protuepidemijskim mjerama.

Program pomoći Akcija #EvoNas provodi se u partnerstvu sa Gradskim društvom Crvenog križa Osijek koje je za naše volontere osiguralo zaštitnu opremu: zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva kako bi mogli primijeniti propisane mjere zaštite zdravlja.

Za sve potrebe otvoren je službeni mobilni telefon udruge:

 Heroji Osijeka 099 252 5552  #EvoNas !