U ponedjeljak 20. siječnja 2020. u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održana je dodjela ugovora o financiranju te izobrazba o provedbi institucionalnih podrški udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade, udrugama iz Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj i udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini.

Veliki uspjeh Heroja Osijeka na promicanju vrijednosti Domovinskog rata nagradila je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva financiranjem institucionalne podrške.

Upraviteljica Nacionalne zaklade gospođa Cvjetana Plavša-Matić te zamjenica upraviteljice za razvojne programe gospođa Marija Boltek svečano je uručila ugovor o institucionalnoj podršci predsjedniku udruge Zlatku Dernaju, nakon čega je uslijedila izobrazba o kvalitetnoj provedbi. Svečanosti uručenja ugovora i izobrazbi provedbe podrške u hotelu Dubrovnik nazočio je i tajnik udruge Pavao Bradarić.

Veliki uspjeh projekata Heroja Osijeka na nacionalnoj i međunarodnoj razini nije ostao nezabilježen od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Sa vodećom osječkom braniteljskom udrugom Nacionalna zaklada zaključila je ugovor o odobravanju financijske podrške u trogodišnjem razdoblju od 2020. do 2022. kao jedinom predstavniku braniteljske populacije civilnog društva iz čitave Slavonije.

Ugovore o financijskoj podršci na prigodnoj svečanosti u hotelu Dubrovnik u Zagrebu preuzeli su predsjednik udruge Zlatko Dernaj i tajnik Pavao Bradarić.

Značajna je to podrška braniteljskoj udruzi Heroji Osijeka za provođenje slijedećih brojnih i izuzetno važnih projekata i planirane izvanistitucionalne skrbi za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata, daljnjeg kvalitetnog rada, osnaživanja i razvoja.