Veliki uspjeh Heroja Osijeka na promicanju vrijednosti Domovinskog rata nagradila je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva financiranjem institucionalne podrške

U ponedjeljak 20. siječnja 2020. u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održana je dodjela ugovora o financiranju te izobrazba o provedbi institucionalnih podrški udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade, udrugama iz Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj i udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini.

Upraviteljica Nacionalne zaklade gospođa Cvjetana Plavša-Matić te zamjenica upraviteljice za razvojne programe gospođa Marija Boltek svečano su uručile ugovore predstavnicima udruga nakon čega je uslijedila izobrazba o kvalitetnoj provedbi.

Posebno treba naglasiti veliki uspjeh projekata Heroja Osijeka na nacionalnoj i međunarodnoj razini koji nije ostao nezabilježen od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Sa vodećom osječkom braniteljskom udrugom Nacionalna zaklada zaključila je ugovor o odobravanju financijske podrške u trogodišnjem razdoblju od 2020. do 2023. kao jedinom predstavniku braniteljske populacije civilnog društva iz čitave Slavonije.

Ugovore o financijskoj podršci na prigodnoj svečanosti u hotelu Dubrovnik u Zagrebu preuzeli su predsjednik udruge Zlatko Dernaj i tajnik Pavao Bradarić. 

Značajna je to podrška braniteljskoj udruzi Heroji Osijeka za provođenje slijedećih brojnih i izuzetno važnih projekata i planirane izvanistitucionalne skrbi za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata, daljnjeg kvalitetnog rada, osnaživanja i razvoja.