Osijek, 12. travnja 2024.

Predizborna kampanja za zastupnike Hrvatskog sabora biti će dijelom zapamćena po tempiranom cipelarenju redatelja Dalibora Matanića autora izvanredne serije “Šutnja” kojom je ekranizirana afera podvođenja maloljetnica iz Doma za mladež na Vinkovačkoj u Osijeku, zapravo je nezapamćeni presedan, obrana neobranjivog i klasična udbaška metoda skretanja fokusa javnosti na navodna, potpuno neprihvatljiva uznemiravanja žena, no u vremenu izbora potpuno irelevantna događanja s ciljem minimiziranja nevjerojatnih megalomanskih pljačkaških afera i korupcije vladajuće “elite” sa 29 smijenjenih i/ili procesuiranih ministara glavnog uzroka propadanja Hrvatske i egzodusa brojnih građana.
Hrvatski građani zaokupljeni egzistencijalnim problemima i nametnutom inflacijom nakon uvođenja eura sve teže spajaju kraj sa krajem unatoč preizbornim poklonima u vidu minornog povećanja plaća i mirovina kojim se nisu smanjili negativni učinci nezaustavljive inflacije koja je  tijekom veljače i ožujka 2024. iznosila čak 4,1%.
Za one kratke pameti važno je podsjetiti kakvim su metodama vladajući hrvatskim građanima nametali globalističke i balkanske ideologije sa ciljem potpunog ukidanja suverenizma, obezvrijeđivanja hrvatske kulture i  slavne pobjedničke povijesti.
Teško izborena i obranjena država u Domovinskom ratu uz žrtvu 16.000 poginulih, 33.000 ranjenih, od čega je bilo gotovo 10.000 civila, 700.000 prognanih stanovnika i enormnim ratnim štetama za koje se ne niti nakon 30 godina ne pokreću sudski procesi  za naknadu  ratne štete i obeštećenje logoraša i prognanika.
Zatiranje hrvatske povijesti i kulture uz pogodovanje i omogućavanje agresije kafanskog turbo folka i balkanskog kiča uz najavu gradnje 40 srpskih kulturnih centara nedopustivi je i flagrantni dokaz protuhrvatske politike koju definira i određuje koalicijski partner hrvatske Vlade.
Svijest o općem dobru kao da više uopće ne postoji, tek kod malobrojnih. No, mnogi od tih koji imaju svijest otići će na grob Stepinca, u Aljmaš i Međugorje, svake nedjelje na misu i biti će u koloni sjećanja u Vukovaru. I glasati za koaliciju s četnicima.
Predsjednik države najavom stvaranja treće republike destruktivnom impulsima, nejasnom koncepcijom i podrškom neokokomunističkim strukturama daje potporu politikama koje isključuju suverenističke elemente i kreću prema zapadnom balkanu sa suspektnim namjerama.
Gospodarski smjer države dijametralno je suprotan nekad najsiromašnijoj državi zapadne Europe Irskoj, koja je visokim tehnologijama i gospodarstvom s dodanom vrijednošću došla do drugog mjesta po BDP-u u Europi , dok se Hrvatska usredotočila na sezonsko turističko gospodarstvo kao osnov punjenja proračuna, jačanje javnih i paradržavnih struktura ili stvaranje uhljebistana. I  sada smo tu gdje smo, ne vidi se to samo na BDP-u, to se reflektira i na broj stanovnika koji je pao ispod 4 milijuna, dok je Irska dogurala skoro do 5 milijuna. Nema većeg dokaza od činjenica mogućeg modela za prosperitet države i naroda.

Vladajuća politika do sada je žrtvujući cijeli narod pogodovala uskoj skupini “ovršne mafije” u kršenju zakona, kako bi  mogla i dalje nesmetano zloupotrebljavati zakone te zlostavljati  hrvatske građane. Niti u jednoj europskoj državi ne postoji  toliko brutalni ovršni zakon i razgranate lihvarske agencije koje umrežene sa bankama osiromašuju hrvatske građane enormnim uvećanjem duga.  Slučaj “Švicarac” eklatantan je primjer pogodovanja bankama, a ne građanima.

Uvažena osječanka dr. Gordana Zelenika prije nekoliko dana na društvenim mrežama je napisala: “Volim pristojne ljude, intelektualce koji imaju realizirani život, ljude koji inspiriraju, male poduzetnike, OPG-ovce, ratnike sa prve crte, ljude koji su imali mentalnu snagu preživjeti logore, humanitarce, one koji stalno uče i usavršavaju se, patriote djelom ne samo riječju, mlade sa vizijom i energijom, antiglobaliste”.  Upravo takve ljude trebamo podržati i pružiti im priliku kako bi mogli preuzeti odgovornost za vođenje države.

Zbog toga je važno u srijedu 17. travnja 2024. odvažno i razborito izaći na izbore i konačno ne podržati osuđenu kriminalnu organizaciju koja se grčevito i agresivno bori za kontinuitet vladanja i za nove izazove pretvaranja ono malo preostalog vlasništva građana Hrvatske u svoje džepove te sustavno i svakodnevno urušava i slabi državu.
Želimo li spasiti Hrvatsku krajnje je vrijeme zajedno poduprijeti i izboriti promjene politika koje programskim smjernicama jamče i imaju za cilj demografski oporavak, očuvanje pijeteta Domovinskog rata,  jačanje nacionalne sigurnosti, poljoprivrede, poticanje poduzetništva i oporavak gospodarstva, pravedno i učinkovito sudstvo, zaštitu građana od korupcije i ovršne mafije, stvaranje uvjeta povratka iseljenih Hrvata te izgradnju svekolikog prosperiteta mladih i svih hrvatskih građana.