Najava premijere dokumentarnog filma “Heroji Osijeka – 130. brigada Hrvatske vojske” i projekata udruge

HEROJI OSIJEKA s ciljem informiranja javnosti o radu udruge povodom manifestacije Dani otvorenih vrata udruga DOVU 2023. od četvrtka 1. do subote 3. lipnja 2023. u vremenu od 11 do 15 sati predstaviti će svoje projekte u realizaciji i pripremi, a posebno dokumentarni film “Heroji Osijeka -130. brigada Hrvatske vojske.”

Dokumentarno-igrani film o obrani Osijeka na dokumentaristički način originalnim ratnim audio-vizalnim zapisima i ratnim fotografijama progovara o istinitim činjenicama, hrabrosti, odlučnosti i žrtvi hrvatskih branitelja i civila u obrani grada, razaranju graditeljske i kulturne baštine, pravu na egzistenciju naših obitelji i sugrađana te na miran život u svom domu i domovini. Dokumentarni film izvanredno je sredstvo dijaloga i educiranja o razarajućim posljedicama rata, važnosti održavanja mira i izgradnje mirne budućnosti za sve građane te šalje snažne antiratne poruke i svojevrsni je podsjetnik i upozorenje za buduće generacije na zaustavljanje svih agresija, neciviliziranosti i zločina.

Predstavljanje završetka snimanja i premijere dokumentarnog filma “Heroji Osijeka – 130. brigada Hrvatske vojske” i drugih projekata održati će se u prostorijama udruge HEROJI OSIJEKA, Kapucinska 27 u Osijeku od četvrtka 01. do subote 03 lipnja u vremenu od 11-15 sati.

Također ćemo građane upoznati sa provođenjem EU projekta “Pravo na dom i mirna reintegracija Hrvatskog Podunavlja” sufinanciranim sredstvima Europskog socijalnog fonda, koji provodimo kao partneri sa Zajednicom povratnika Osječko-baranjske županije te sa drugim uspješno realiziranim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udruzi. Organiziranjem ove manifestacije udruga želi povećati vidljivost djelovanja, posebno zbog kvalitete i dodatne prezentacije programa i projekta od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, te poboljšati pozitivnu percepciju udruge u javnosti.

Pozivamo građane, domoljube, srednjoškolsku i studentsku mladež, branitelje, invalide, stradalnike i članove njihovih obitelji na manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga 2023. u prostorije udruge HEROJI OSIJEKA, Kapucinska ulica 27, dana 01. do 03. lipnja 2023. u periodu od 11:00 do 15:00 sati ili prema prethodnom dogovoru na tel. 031 215 030; na prezentaciju kreativnih, inovativnih i ambicioznih programa i projekata u realizaciji i pripremi čime želimo manifestirati, implementirati i artikulirati vašu potporu za njihovu uspješnu realizaciju.

Nazočnost na događaju “Kulturom do zajedništva” možete potvrditi na poveznici https://www.udruge.hr/udruge-info/#!pretraga-dogadanja/zAMBAQEAAQAAB

Radujemo se vašem dolasku.