Osijek, 21. travnja 2024.

Prošli su izbori i razdoblje opterećeno ružnim riječima, medijskim spinovima, iskrenim i lažnim domoljubljem, nerealnim obećanjima i nasilnom propagandom političkih lidera koji u nadnaravnoj veličini dociraju građane o svojim navodnim uspjesima i postignućima.

Aktualni Parlamentarni izbori 2024. sasvim su jasno redefinirali volju hrvatskih građana i pozicioniranoj političkoj većini poslali poruku nezadovoljstva smanjivanjem potpore. U sveopćem postizbornom kaosu stranke trenutno dogovaraju kako će vladati građanima, a ne kako će građanima služiti. Hrvati su evidentno nešto naučiti iz nametanja mjera zbog “zaraznog” COVID-a, svinjske kuge, ptičje gripe i kravljeg ludila kojim su nevješto uvjeravani u globalističke agende “velikog reseta” te je sasvim razvidno da su pandemije bile tek neka vrsta magle utisnute u zjenice naših očiju.

Trebaju li svi pred izbornim “pobjednicima” pognuti glave i ponovo im omogućiti nastavak njihovih unosnih sinekura i/ili će oporba nepristajanjem i riskiranjem postizanja kompromisa sa istima započeti barem djelomično realiziranje i konačno ostvarenje važnih, sada mogućih političkih promjena s ciljem zaustavljanja korupcije te uljuđivanja i uređenja društva i države.

Možda je sada ipak prava prigoda udruživanja i micanja kompromitirane političke bulumente, formiranje Vlade nacionalnog jedinstva, kao ’92., promjene izbornog zakona i raspisivanja novih izbora, kako bi  svaki Hrvat mogao elektronski glasovati po savjesti, a ne po diktatu. Matematika je egzaktna znanost, no, u politici je sve moguće  uz zatomljivanje ega ključnih političkih lidera s ciljem postizanja izmjena nekoliko krucijalnih zakona i odluka oko kojih postoji konsenzus oporbenih političkih aktera, čime će dokazati vjerodostojnost prema biračima i visoku razinu demokracije te poštivanja prave volje građana.

Istinski hrvatski domoljubi nikad neće pristati i odustati od svojih svetih ciljeva i stvaranja pravedne i sretne države za sve građane. Oni koji nisu na rukama nosili svoga mrtvog ratnog prijatelja nikada ne mogu shvatiti ponos i odlučnost malog broja dragovoljaca, koji su svojim nesebičnim činom herojstva u obrani domovine dosanjali vjekovni san generacija hrvatskih domoljuba i stvorili preduvjete života u slobodnoj nacionalnoj  državi svim budućim generacijama.

Analizirajući povijesna postignuća prvog hrvatskog predsjednika i njegovu ostavštinu pomirenja svih hrvatskih staleža i političkih opcija u burnom vremenu Domovinskog obrambenog rata, onda bi umijeće mogućeg bilo razumno i ispravno rješenje. S druge strane bezuvjetno pristajanje na pozicioniranje u izvršnoj vlasti i odustajanje od svojih stajališta i ciljeva bila bi nova veleizdaja građana i judina karizma.
Ugledni hrvatski dušobrižnik, svećenik, franjevac i komunikolog Fra Mario Knezović poznat po britkim, hrabrim, odlučnim, energičnim, poučnim, pa i ironičnim stajalištima o svekolikim društvenim pitanjima ističe: “Političku scenu zauzeli su sinovi jednoumlja koji ne razumiju demokratske procese. Umjesto da su takvi lustrirani i zabranjena im politička djelatnost, oni su „lustrirali“ Hrvatsku od branitelja, od domoljuba, od emigracije, od kršćanskih moralnih vrednota i utjecaja vjere na političke odluke. U tom nakaradnome stanju teško je izabrati vlast po mjeri naroda. Kad se izabere vlast po mjeri misaonog Bruxellesa onda se logično provodi plan pobačaja, uništavanja sela, raseljavanja mladosti, zabrana proizvodnje hrane (svinjska bolest!), prodavanje medija tuđinu i milimetarsko približavanje tzv. Regionu.
Po izbornim rezultatima postoje određene šanse, Hrvatsku vratiti na iskrene domoljubne staze gdje će se poštivati sloboda i žrtva branitelja, gdje će se poštivati moralni nauk, gdje se neće pljuvati na vjernike, gdje će biti uništen lopovluk, gdje će se vratiti povjerenje u pravdu i pravičnost. Valjalo bi se obući u stav poniznosti, otkloniti bahatost, eliminirati narcisoidnost, maknuti privatni interes i početi raditi za opće dobro, za obitellji, za mlade ljude kojima treba i duha i ruha (kruha)! Poniznost + praštanje + razboritost + domoljublje = Bolja Hrvatska.”
Mudrost, domoljublje, odlučnost i poštenje moraju biti vodilje za promjenu pogubne politike kojom nas vode u propast i presudne smjernice u donošenju odluka s ciljem stvaranja uvjeta za dostojanstven život i rad u uređenoj državi prosperitetne budućnosti hrvatskog naroda te bolje i pravednije Hrvatske.
Tekst:Zlatko Dernaj