Kneževo, 04. travnja 2022.
U organizaciji načelnika općine Popovac Zorana Kontaka, Zajednica povratnika Osječko-baranjske županije večeras je nastavila svoje aktivnosti na provođenju Programa EU seminarom za aktiviste projektnog tima, 4-tom radionicom psihološkog i savjetodavnog osnaživanja te edukativnim seminarom poticanja volonterstva u lokalnoj zajednici.
Ove aktivnosti provedene su u domu kulture u Kneževu, a nazočilo je 12 sudionika. Na početku programa podneseno je izvješće o dosadašnjim impresivnim uspjesima u provedbi EU projekta odrađenim u Veteranskom centru u Osijeku, Općini Darda i Jagodnjak. Na iznenađenje voditeljice programa Ane Pšihistal, zainteresiranost za program psihološkog osnaživanja je iznad očekivanja.
Na edukativnom seminaru poticanja volonterstva u lokalnoj zajednici odrađene su pripremne radnje za rad s mladima u školama u Popovcu i Osijeku te na otvorenom u Aljmašu i Bilju uz primjenu odgovarajućih didaktičkih pomagala a polaznicima će biti podijeljeni i prigodni priručnici.
Predsjednik udruge partnera Heroji Osijeka bojnik Zlatko Dernaj izvijestio je o vrlo uspješno organiziranom i provedenom programu izložbe fotografija “Osijek na udaru brutalne agresije” u atriju Gradske uprave u Splitu (Banovini) od 24. do 27. 0žujka 2022.  čime je ovaj projekt dobio jednu dodatnu dimenziju i valorizirao vrlo uspješnu suradnju naše dvije udruge.