Na središnjem osječkom trgu predsjednik HSP-a Čepin, član Glavnog stana HSP-a i vijećnik Skupštine Osječko-baranjske županije Dražen Jalovičar, predstavnici braniteljskih udruga, pravaši, suverenisti i brojni domoljubi polaganjem vijenca i paljenjemi svijeća na spomenik oca Domovine dr. Ante Starčevića obilježili su 127. obljetnicu njegove smrti. Trg od 1993. godine ponosno nosi ime utemeljitelja moderne hrvatske državotvorne misli, dr. Ante Starčevića koji je bez ikakve dvojbe najznačajniji hrvatski političar devetnaestog stoljeća te uopće jedan od najznačajnijih političara u suvremenoj hrvatskoj povijesti.

Prije 150 i više godina razmišljanja o Hrvatskoj kao slobodnoj i neovisnoj državi, sjećamo se riječi dr. Ante Starčevića koje i danas zvuče odvažno i smjelo:“Neka je Hrvatska uže duga i uže široka, neka u njoj živi samo pet Hrvata, ali da su u njoj sretni i slobodni.“ To je bila jedna od mnogih njegovih vizionarskih izreka po kojima je s pravom nazvan imenom Oca Domovine, što i danas nosi kao neprikosnovena osoba hrvatske povijesti.

Važno je spomenuti i nekoliko ostalih izreka dr. Ante Starčevića koje su imale i danas imaju povijesnu konotaciju za Republiku Hrvatsku:

„Koji narod ne razlikuje dobro od zla, bit će mu kao i do sada“,

„Dok budemo imali svojih izdajnika dotad ćemo imati tuđinskih gospodara“, ili pak,

„Tko nije svoj taj je tuđi, ili tko je tuđi taj je ničiji.“