Zajednica povratnika Osječko-baranjske županije i Heroji Osijeka svečanim programom obilježili su 29. obljetnicu progona stanovnika Dalja, Erduta i Aljmaša.

U svetištu Gospe od utočišta od 18:30 sati služena je svečana Sveta misa za poginule policajce, pripadnike ZNG-a, Civilne zaštite iz Dalja i za sve žrtve Aljmaša zvjerski mučene, ubijene i bačene u bunare od strane agresora iz Srbije, JNA i njihovih pomagača, domaćih ekstremista i terorista.

Na Svetoj misi bili su nazočni, uz Aljmaške vjernike, predstavnici općine Erdut, Zajednice povratnika Hrvatske, Udruge hrvatskih branitelja Heroji Osijeka i Mjesnog odbora Aljmaš.

Nakon Svete mise, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen-obilježja na obali Dunava uz molitvu i posvetu te prisjećanje Aljmaškog župnika preč. kan. Ante Markića na današnji dan progona 1991. ali i dan povratka prognanika i kipa Gospe od utočišta 1.8.1998. iz Osijeka u Aljmaš, te posvete novosagrađenog svetišta 1.8.2007.

U ime Zajednice povratnika vijenac su položili i svijeće zapalili: Anamarija Kovčalija-Francem, Tomislav Ilić, Ivan Hodak, Josip Marjanović, Vlado Čerina i Branko Pek a u ime Heroja Osijeka, predsjednik, bojnik Zlatko Dernaj.