Najava premijere dokumentarnog filma “Heroji Osijeka-130. brigada hrvatske vojske”

HEROJI OSIJEKA s ciljem informiranja javnosti o radu udruge povodom manifestacije Dani otvorenih vrata udruga – DOVU 2023. od četvrtka 1. do subote 3. lipnja 2023. predstaviti će svoje projekte u realizaciji i pripremi, a posebno dokumentarni film “Heroji Osijeka-130. brigada Hrvatske vojske.”

Dokumentarno-igrani film o obrani Osijeka na dokumentaristički način originalnim ratnim audio-vizalnim zapisima i ekskluzivnim fotografijama progovara o istinitim činjenicama, hrabrosti, odlučnosti i žrtvi hrvatskih branitelja i građana te pravu na obranu svoga grada, graditeljske i kulturne baštine, vlastite egzistencije, doma i domovine. Dokumentarni film izvanredno je sredstvo dijaloga i educiranja o razarajućim posljedicama rata, važnosti održavanja mira i izgradnje mirne budućnosti za sve građane te šalje snažne antiratne poruke i svojevrsni je podsjetnik i upozorenje za buduće generacije na zaustavljanje svih agresija, neciviliziranosti i zločina.

Predstavljanje premijere dokumentarnog filma i drugih projekata održati će se u prostorijama udruge HEROJI OSIJEKA, Kapucinska 27 u Osijeku od 01. do 03 lipnja 2023. u vremenu od 11-15 sati.

Također ćemo građane upoznati sa provođenjem EU projekta “Pravo na dom i mirna reintegracija Hrvatskog Podunavlja” sufinanciranim sredstvima Europskog socijalnog fonda, koji provodimo kao partneri sa Zajednicom povratnika Osječko-baranjske županije te sa drugim uspješno realiziranim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udruzi.

Organiziranjem ove manifestacije želimo višestruko povećati vidljivost djelovanja, posebno zbog kvalitete i dodatne prezentacije programa i projekta od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, te poboljšati pozitivnu percepciju udruge u javnosti.

Najavu dolaska možete izvršiti na službeni telefon 031 215 030 ili putem e-maila: herojiosijeka@gmail.com

Radujemo se Vašem dolasku.