OSIJEK, 17. veljače 2022.
Nakon što je jučer potpisan ugovor za projekt EU. “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice” s Uredom za udruge Vlade RH i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, s jedne strane, i Zajednice povratnika Osječko-baranjske županije i partnera Heroja Osijeka s druge strane, danas je održan prvi koordinacijski sastanak provedbenog tima Projekta koji će biti financiran sredstvima EU kroz idućih 18 mjeseci.
Utvrđena su područja djelovanja, teme i prioriteti sukladno ciljevima Projekta, izvoditelji pojedinih aktivnosti i dinamika djelovanja u odnosu na korisnike na terenu.
Idućih dana očekujemo uključivanje u radionicu koju organizira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva putem interneta na kojoj ćemo dobiti detaljnija uputstva provedbe i financijskog upravljanja projektom te izvješćivanja o postignutim rezultatima.
O svakoj pojedinoj aktivnosti prethodno ćemo informirati javnost kao i članove Zajednice i zainteresirane hrvatske branitelje i građane putem ove stranice i www.zpobz.hr , tiskat ćemo i informativne letke odnosno promotivne materijale kako bi se svatko, tko ima određenih potreba, problema i pitanja koja treba riješiti, mogao uključiti u radionice ili okrugle stolove na kojima će biti po pojedinim pitanjima nazočni stručnjaci koji će davati odgovore, savjete, pružati potrebnu pomoć svima kojima je ona potrebna.
Voditelj projekta je Branko Pek kontakt/tel. 098/437750 a koordinator Zlatko Dernaj tel.099/252 5552.
Telefon ureda Zajednice povratnika Osječko-baranjske županije je 031/215030 na koji možete zvati svaki radni dan od 11-16 sati i također dobiti potrebne informacije.