Dvodnevnim posjetom gradu Gospiću i nazočnošću na godišnjem izvješću rada Zajednice ratnih izvjestitelja HRT-a nastavljena je suradnja sa udrugom Heroji Osijeka.

Ratni izvjestitelji HRT-a i predsjednik Heroja Osijeka Zlatko Dernaj posjetili su 20. i 21. lipnja 2020. grad Gospić, jedan od brojnih gradova koji su bili na udaru velikosrpske agresije i pretrpjeli ogromna razaranja. Tijekom dvodnevnog boravka obišli smo mjesto pogibije tehničara HRT centra Rijeka, Nikole Stojanca, poklonili se njegovoj žrtvi. Odali smo također počast hrvatskim braniteljima poginulima u vojno-redarstvenoj operaciji “Oluja” kod Spomenika “Pobjednik” u Ljubovu.

Izaslanstvo Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a, grada Gospića, HRT Centra Rijeka i Heroja Osijeka u povodu 27. obljetnice pogibije položili su u subotu 20. lipnja cvijeće i zapalili svijeće na mjestu stradanja kolege Nikole Stojanca, kojega je 1991. godine usmrtio zrakoplov agresorske JNA. Tom Predsjednik Zbora Marinko Ćavar i gospićki dogradonačelnik Ivica Tomljenović na čelu izaslanstva zapalili su svijeće na Spomen obilježju poginulim Hrvatskim braniteljima u VRA “Oluja” – „Pobjednik“ na planinskom prijevoju Ljubovo.

Gradonačelnik grada Gospića Karlo Starčević poželio je ratnim izvjestiteljima HRT-a i predsjedniku udruge Heroji Osijek srdačnu dobrodošlicu i sa zadovoljstvom je prihvatio prijedlog svečanog otvorenja multimedijske izložbe o ratnom stradanju grada Osijeka „Osijek na udaru brutalne agresije“ tijekom prigodne braniteljske obljetnice u Gospiću koji je kao i Osijek pretrpio strahovita ratna razaranja.

Tom prigodom Gradonačelniku Starčeviću uručeni su prigodni pokloni.

Posjet je završen obilaskom Memorijalnom centru genijalnom izumitelju, elektrotehničaru i fizičaru Nikoli Tesli u Smiljanu.