Osijek, Veteranski centar, 29.03.2022.
Dnevni red sjednice Glavnog odbora KUBIS OBŽ, pored usvajanja zapisnika sa zadnje sjednice,  sadržavao je pripremu za redovnu izvještajnu skupštinu te izvješće o trenutnim aktivnostima.
Predsjednik Heroja Osijeka Zlatko Dernaj prenio je pozdrave Ravnatelja MUZEJA DOMOVINSKOG RATA U SPLITU Mateja Gabrila domaćina izložbe “OSIJEK NA UDARU BRUTALNE AGRESIJE”, autora Zlatka Dernaja i Branka Peka, prezentirane u Splitu u atriju Gradske uprave (Banovini) od 24. do 27. ožujka 2022. Izložbu je u nazočnosti brojnih izaslanika, predstavnika braniteljskih udruga Splitsko-dalmatinske županije i medija otvorio Gradonačelnik Splita Ivica Puljak.
Konstruktivnim dijalogom ponovo je pokrenuo pitanje potpore KUBIS OBŽ za realizaciju projekta MUZEJ DOMOVINSKOG RATA U OSIJEKU.
Također je predstavio program izvaninstitucionalne medicinske masaže u sklopu projekta “ZAJEDNIŠTVO JE NAŠA SNAGA” /VETERANI VETERANIMA/ Heroja Osijeka, nominiranog u prijavi na Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro u Osječko-baranjskoj županiji u 2022. godini.