Pozivamo hrvatske branitelje, dragovoljce i njihove obitelji, domoljubne građane, hrvatsku mladež i sve zainteresirane na
svečano otvorenje velike multimedijske izložbe “Heroji u ratu – hrvatski ponos u miru – Jean-Michel Nicolier i Thomas Crowley” koje će se održati u četvrtak 16. studenoga 2023. s početkom u 14 sati u Gradskom muzeju Vukovar, Županijska 2 (Dvorac Eltz).
Izložba autorice Petre Šimić, kustosice Muzeja Domovinskog rata u Splitu kombinacija je edukativnih panoa, fotografija i video uratka ratnog puta istaknutih stranih državljana Jean-Michela Nicoliera “Francuz” i Thomasa Crowleyja “Irac” koji su odlučili kao dragovoljci uključiti se u obranu Republike Hrvatske u Domovinskom ratu i pomoći hrvatskim braniteljima u pravednoj borbi protiv velikosrpske agresije.
Novi je to veliki uspjeh promicanja vrijednosti Domovinskog rata i hrvatskih branitelja odlične suradnje i prijateljstva Muzeja Domovinskog rata u Splitu i udruge HEROJI OSIJEKA koje je lobiranjem i zalaganjem osječkih branitelja rezultiralo uvrštavanjem iznimno vrijedne multimedijske izložbe o stranim dragovoljcima u Domovinskom ratu Jean-Michel Nicolier-u i Thomas Crowley-u u službeni program obilježavanja “DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991.-2023.”
Izložba će u Gradskom muzeju Vukovar biti otvorena  od 16. do 20. studenog 2023. godine.
Vidimo se na otvorenju izložbe u Vukovaru!