Osijek, 10.06.2022.
PREDSTAVLJENA NOVA WEB STRANICA  I NASTAVLJENA DRUGA FAZA PSIHOLOŠKOG I SAVJETODAVNOG OSNAŽIVANJA
U Veteranskom centru u Osijeku predstavljena nova web stranuca Zajednice povratnika Osječko-baranjske županije čija je adresa www.zpobz.hr.

Promociju nove web stranice www.zpobz.hr zabilježile su svojim kamerama Televizija Slavonije i Baranje (STV) i Osječka televizija (OSTV).

Izrada web stranice u cijelosti je financirana iz projekta “Pravo na dom i mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja” kojega je Zajednica povratnika sa svojim partnerom, braniteljskom udrugom “Heroji Osijeka” dobila na natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Dizajn i vizualni identitet web stranice i logotipa temelji se na bijelo-plavim bojama, dakle bojama grada Osijeka gdje je Zajednica i osnovana davne 1992. godine..

Sadržajno web stranica prilagođena je suvremenim trendovima jednostavne i brze pretrage sadržaja, a naglasak je na sadržajima vezanim uz provedbu i napredak u provedbi EU projekta.

Putem glavnog izbornika i padajućih linkova može se vrlo lako doći i do sadržaja koji su obvezni po zakonu a to je: popis članova te opisna i financijska izvješća kao i najznačajnijim projektima koje je Zajednica provela od samih početaka svoga djelovanja.

Iako je prema ugovoru potpisanom s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatski i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva obveza Zajednice na web stranicu postaviti jednu objavu mjesečno, sadržaj će se redovito ažurirati na tjednoj pa i dnevnoj bazi, ovisno o provedbenim projektnim i drugim aktivnostima Zajednice povratnika.

Web stranicu www.zpobz.hr potpisuje Studio HS internet d.o.o. Osijek koji će ju i održavati kroz cijelo vrijeme trajanja projekta.

Nakon toga nastavili smo s programom druge faze psihološkog osnaživanja 11. radionicom s temom: “Definiranje oblika samopomoći u prepoznavanju vlastitih kriznih i stresnih životnih situacija”. U međusobnoj interakciji članova grupe zajednički je ocijenjeno kao vrlo korisna metoda jer se dolazi do spoznaje da se svi susrećemo ili proživljavamo gotovo iste ili slične situacije.
Na kraju ove radionice, psihijatar daje svoje mišljenje i stručni zaključak i savjet kako si možemo sami pomoći a u težim slučajevima članovi grupe moći će se obratiti direktno psihijatru.