Branitelji Koprivnice i Osijeka dogovorili nastavak suradnje uz prezentaciju multimedijske izložbe “Osijek na udaru brutalne agresije” u lipnju.

Promicanje vrijednosti Domovinskog rata, pomoć hrvatskim braniteljima-veteranima, stradalnicima i njihovim obiteljima,  kako bi im se olakšao život,  čuvanje uspomena na ratne dane, spremnost i moral za obranu domovine, važne su aktivnosti Heroja Osijeka i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Klub Laslovo.

U skladu s tim Heroji Osijeka i laslovački UDVDR surađuju s mnogim udrugama, pa smo sa posebnim zadovoljstvom prihvatili poziv na Skupštinu UDVDR-a grada Koprivnice i posjetili suborce.

Prije izvještajne skupštine UDVDR-a – Ogranka Koprivnica kod središnjeg spomen-obilježja zapaljene su svijeće za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje Koprivnice.

Iz Osijeka i Laslova skupštini su nazočili Zlatko Dernaj, predsjednik Udruge Heroji Osijeka i izaslanstvo UDVDR Klub Laslovo, koji je predvodio predsjednik Stjepan Deže Riki te Ladislav Ferenc i Ivan Tkalec.

Nazočne je pozdravio Ladislav Ferenc, čestitavši domaćinu na postignutim rezultatima i predložio projekt i program daljnje suradnje. Ferenc je ukratko podsjetio na doprinos laslovačkih branitelja u Domovinskom ratu, kada je 152 dana Laslovo bilo na prvoj crti bojišnice južne obrane Nepokorenog grada Osijeka.

Načelno je dogovoreno da se međunarodno afirmirana multimedijska izložba „Osijek na udaru brutalne agresije“ postavi u Koprivnici početkom  lipnja,  kao i uzvratni posjet Koprivničana.

Time je zajedništvo i prijateljstvo hrvatskih branitelja Osijeka i Koprivnice dobilo novi zamah, snagu i optimizam za sve što nam donosi budućnost.