Vladislavci, 21. rujna 2023.
Memorijalna izložba ratnih fotografija “Zajedno protiv zaborava-Općina Vladislavci u obrani Lijepe naše” autorice Karmele Šilješ svečano se otvara u petak 22. rujna 2023. u 12:30 sati u Osnovnoj školi “Mate Lovraka” u Vladislavcima.
U pozivnici članovima udruge Heroji Osijeka koja promiče memoriju 130. brigade HV autorica Karmela Šilješ navodi:
“Poštovani članovi HEROJI OSIJEKA Udruge hrvatskih branitelja 130. brigade HV Osijek
Polako nam se bliže dani koji u hrvatskom narodu bude ona najteža i najbolnija sjećanja. Sjećanja na ljude koji su nas napustili prerano. Dolaze nam dani hrabrosti i nesebičnosti malenog čovjeka u stvaranju naše domovine. Ljubav koju su naši heroji osjećali prema svojoj voljenoj grudi bila je toliko velika da su bili spremni svoje najbolje godine život, svoju mladost pokloniti ovoj zemlji. Nažalost, brojni su je i poklonili. Sva žrtva koja je dana, zauvijek je urezana u temelje Republike Hrvatske te je njome ostvaren tisućljetni san, a to je sloboda. Vi, naši heroji i heroine ste svoju dužnost obavili, a sada je na nama, mlađim generacijama pobrinuti se da sva patnja i žrtva ovoga naroda ne padne u zaborav.
Stoga Vas pozivam na memorijalnu izložbu “Zajedno protiv zaborava – Općina Vladislavci u obrani Lijepe naše” u Osnovnoj školi  “Mate Lovraka” Vladislavci, 22. rujna (petak) s početkom u u 12:30 sati. 
Svojim dolaskom uveličat ćete ovu izložbu te zajedno pokažimo svima kako ne dopuštamo da stradanje, patnja i žrtva ovoga naroda budu bačene u zaborav!
S poštovanjem,
Karmela Šilješ, Organizator”
Pozivamo sve pripadnike herojske 130. brigade Hrvatske vojske, časne branitelje Osijeka, kao i sve bojovnike i domoljube na svečanost otvorenja.