Radni sastanak braniteljskih udruga Zajednice povratnika Hrvatske, Podružnice Osječko-baranjske županije i Heroja Osijeka uz početak montaže dokumentarnog filma u sklopu međunarodnog projekta „Pravo na dom“ obilježio je radni tjedan.

Reprezentativan i hvalevrijedan projekt osmislile su i provode ga u partnerstvu ZPH OBŽ i Heroji Osijeka, na čijem su čelu autori projekta i predsjednici udruga Branko Pek i Zlatko Dernaj.

Projektom želimo međunarodnoj zajednici prezentirati i razotkriti nasilnu i zločinačku agresiju te okolnosti i karakter Domovinskog rata za neovisnost i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske, kako bi se konačno demistificirala medijski instrumentalizirana stoljetna neistina o genocidnosti cijelog hrvatskog naroda.

Projekt multimedijalne izložbe na faktografski način definira pravu istinu o velikosrpskoj agresiji na demokratsku Hrvatsku početkom 1991. godine, okrutnost i besćutnost okupatora i veliku žrtvu branitelja i građana za slobodu u modernoj hrvatskoj državi.

Izložbom se posebno naglašava najveći hrvatski brend i uspjeh mirovnih snaga UN – mirna reintegracija okupiranog istoka Republike Hrvatske. Nigdje u svijetu ratni sukob i povratak izbjeglica na okupirana područja jedne države nije načinjen mirnim putem što je i važan uspjeh međunarodne zajednice i jedina uspješna  misija mirovnih snaga UN, koja je bila moguća uz pristanak uljuđenih i miroljubivih hrvatskih građana, Vlade Republike Hrvatske i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.