Osijek, 24. siječnja 2023.

U utorak  24. siječnja 2023. godine na Katoličkom groblju u Čepinu na posljednji počinak ispratili smo stožernog narednika Ivicu Topića, iz Čepina rođenog 08. prosinca 1966. godine, hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, pripadnika „Inženjerijske satnije” 130. brigade Hrvatske vojske Osijek.

Na posljednjem ispraćaju dirljiv govor održao je ratni Načelnik inženjerije i dugogodišnji presjednik udruge veterana 130. brigade HV “Heroji Osijeka” bojnik Zlatko Dernaj:

– “Vijest o iznenadnoj i preranoj smrti hrvatskog branitelja još nas je jednom zatekla.

Dragi prijatelji i ožalošćena obitelji, ovdje na posljednjem oproštaju časnog, skromnog i samozatajnog hrvatskog viteza stožernog narednika Ivice Topića koji nas je prerano napustio zapitajmo se što će ostati iza nas i jesmo li svakoga dana učinili neko dobro djelo za svoga bližnjega, prijatelja ili susjeda. Jeli nas Domovinski rat naučio kako možemo biti bolji ljudi ili nam je važan samo osobni probitak.

Dragi prijatelju Ivice, hrabri mineru i hrvatski domoljube, zadnji put smo se čuli kada sam te pozvao na obljetnicu naše slavne 130. brigade, rekao si “ratni ovaj put se vidimo bit’ će mi čast” no nažalost, nismo se vidjeli.

Žao mi je zbog toga, kao što sam danas neizmjerno tužan, kao i mnogi ovdje, jer se više nikada neću moći nasmijati tvojim šalama i po ‘ko zna koji put sjetiti se slavnih dana. No, sretan sam i ponosan zbog toga što sam te poznavao i zajedno s tobom sanjao i stvarao sretnu i slobodnu domovinu. Ivice, jednom ćemo se sigurno opet sresti  na nekim drugim poljima i livadama.

Počivaj u miru dragi prijatelju i neka ti je laka hrvatska gruda.

Ispred udruge hrvatskih branitelja 130. brigade HV izražavam duboku sućut obitelji, rodbini i prijateljima.”